Slack and freelancers don’t always match

Slack vs burn-out

Ben jij ook freelancer voor web agencies en digital wizards? Dan heb jij waarschijnlijk ook 6 Slack accounts open staan. Elke account heeft ook verschillende channels, kwestie van de conversaties per onderwerp op te delen… Tof é, zo overal van op de hoogte zijn. 😉

Jah, niet dus.

Als freelancer word je ingeschakeld om een bepaalde meerwaarde toe te voegen aan een onderneming. Voor mij geldt dat voor sprekende content. Het maakt me belachelijk gelukkig om met content bezig te zijn, want content rules. Me and my laptop on a weekday, I’m telling you, we match. 

Slack daarentegen is voor mij een ware afleiding, and sorry to say, een lastige moeial. Als je toelaat dat Slack jouw voornaamste communicatiekanaal wordt, zal je merken dat jouw expertise uitoefenen maar weinig ruimte meer krijgt in jouw planning. Up-to-date blijven van het reilen en zeilen in de biotoop van jouw opdrachtgevers wordt al snel een dominant gegeven.

Stop the madness

giphy-downsized (1)

 

Mijn advies

Pols wekelijks naar de prioriteiten en kijk pas naar Slack when you’re mentioned.