De ideale werkplek inspireert

Toen ik nog voor een werkgever werkte, stond ik niet stil bij de inkleding van mijn werkhabitat. De setting, stoel, de locatie, de verlichting en de bureau stonden vast wanneer ik ten tonele verscheen. Vandaag mag ikzelf bepalen hoe mijn stekkie eruit ziet. Zalig!

Meer dan ooit hecht ik belang aan de juiste inrichting van mijn werkplek. Waarom? Het resulteert in de kwaliteit van mijn content. De juiste setting brengt rust, inspiratie en energie. Geen zorgen, deze blog krijgt geen Ingeborg-allures. Ik wil jullie alleen attent maken op de chaos rondom ons. We moeten een ‘efforeke’ doen, schoon schip maken om het ultieme momentum van creatie te stimuleren.

De mosterd van Zoë

‘Hoe begin je aan de inrichting van je werkplek?’, hoor ik je vragen. Terechte vraag. Ik ging luisteren bij Zoë van Building Well-Being. We gingen samen op zoek naar de juiste materialen voor mijn bureauruimte, terwijl ze haar advies over de oriëntatie van meubelen en best practices met me deelde.

Wat heb ik geleerd? Er is geen gouden formule voor de juiste werkomgeving, maar beplanting, natuurlijk licht en hout vormen een goede basis.

Oog voor ergonomie

Ben jij gezond en fit? Super. Leuk voor jou. In mijn geval ligt het iets anders. Mijn lijf en ik zitten niet altijd op dezelfde golflengte. Mijn knieën kraken en mijn rug bezorgt me elke dag behoorlijk wat pijn. Mijn bureauruimte moest dus hoog scoren op ergonomisch vlak.

Ook last van slijtage? Hier zijn 3 tips:

  • Probeer de juiste zithouding gewoon te worden.
  • Als je legplanken gebruikt boven je bureau, zorg dan dat ze ver genoeg van je zitplek hangen. Zo dwing je jezelf om recht te staan en geen onnatuurlijke beweging te maken.
  • Heb je plaats voor een standing desk? Het loont om een uurtje al rechtstaand te werken.
ELKE - mrt18 - 046- Mcklin Fotografie - klein.JPG

Test het zelf eens …

Werk je vaak van thuis? Neem dan eens de tijd om een hoekje voor jezelf in te kleden. Denk aan een beplanting, natuurlijk licht en vermijd alle chaos of rommel.

Is het mogelijk om aan een raam te werken? Nog beter. Zet dan je raam op een kiertje of bij zomerse temperaturen kan je het raam volledig open zetten. Het is bewezen dat het gefluit van vogeltjes ons gelukkig maakt.

Mijn bevinding? Rust en licht versterken creativiteit en concentratie.

Namasté 😉