De kleren maken de content marketeer

Consultancy bij Xandres

Sinds mei ben ik in het walhalla van fashion terecht gekomen, Labels by Andres, meer bekend bij de fashionista’s als het overkoepelende bedrijf voor Xandres, Hampton Bays en Xandres xline.

Eind mei lanceerde deze pionier in Belgische mode een nieuwe webshop. Al gekeken? Zeker doen, want de online omgeving staat nu nog meer in het teken van inspirerende vrouwen.

Ik kwam ten tonele om het coördineren na de lancering van de webshop op te vangen. Features testen, content optimaliseren, tracken van online bestellingen en advies verlenen wanneer nuttig, dat zijn mijn bezigheden twee dagen per week.

Xandres voor elke vrouw

Vanaf de eerste werkdag viel me op hoeveel aandacht er naar de hedendaagse vrouw gaat. De hele collectie is een eerbetoon aan de sterke vrouw, de hardwerkende mama, de dame met een maatje meer, de klasse dame op zoek naar kwaliteit.

En het is net die kwaliteit dat centraal staat tijdens de productie.

Het naaiatelier

Kinderhandjes uit derde wereldlanden krijgen geen Xandresstukken in handen. Het atelier voor retouches, prototypes en corporate fashion bevindt zich in Destelbergen. De productie zelf gebeurt in de Europese Unie, Portugal, Macedonië, Polen… Elke stuk wordt met zorg en liefde gemaakt door ware vakmensen. Toen ik het naaiatelier zag, viel ik haast achterover. Rust en kalmte typeren de ruimte oppervlakte.

The devil doesn’t wear Xandres

Denk je dat de modesector een reproductie is van The Devil Wears Prada? Toch niet.

De sfeer zit hier opperbest. Niemand komt gemeen uit de hoek, bekijkt elkaar afkeurend van kop tot teen of tuit de lippen om een bizar punt te maken.

Schatten in mijn kast

Je kan je wel voorstellen dat het niet eenvoudig is om elke dag naar mooie kledingstukken te staren en er geen enkele te kopen. I’m only human. Mijn garderobe wordt systematisch aangevuld met schatten die hun vormen niet verliezen na het wassen, hun volle kleur behouden en superaangenaam aanvoelen bij het dragen. I’m hooked!