‘Reffer’ zijn heeft z’n voordelen

Freelance consultant zijn in de digitale markt brengt uitdagingen met zich mee. Nieuwe tools, aankomende trends en veranderingen in algoritmes zijn maar enkele zaken die we als digital goeroes continu bijscholen. Een maand niet educatief bezig zijn betekent je meerwaarde als consultant vergooien. Het laatste wat je wil is dat de klant beter op de hoogte is van digitale nieuwigheden dan jijzelf. Awkward…

Naast het vergaren van actuele kennis, moet een freelancer zich ook bezighouden met sales, want… Geen klanten, geen inkomen.

Consultancy voor The Reference maakt freelancing gemakkelijker

Netwerken, prospectie doen of wildvreemde mensen aanspreken zijn niet mijn sterktes. Het geeft mij altijd zo’n marktkramersgevoel.

“Komt dat zien, komt dat zien… Hier staat een content marketeer die weet van aanpakken en graag werkt aan jouw digital presence.”

Onwennig, toch? Dat hele salestraject weerhield me bovendien om te doen waar ik écht goed in ben, content marketing, storytelling en digitale strategieën ontwikkelen.

Daarom ging ik aankloppen bij een alom bekend digital agency, The Reference. Naast een equipe ultra nerds, bezeten door code, is er ook een uitgebreide vertakking online marketing. En nog mooier.. The Reference werkt graag samen met bruisend freelance talent.

Vorig jaar maakte ik kennis met het onsite team, topmensen die helemaal achter hun Reffers staan. Nooit eerder werd ik zo persoonlijk benaderd.

“Hoe gaat het met de zwangerschap, Elke?”

“Werd je goed ontvangen door de klant?”

“Zullen we eens gaan lunchen? Is lang geleden dat we elkaar gezien hebben.”  

En dan heb ik het nog niet gehad over de opdrachten. Birger, onsite superheld, weet ze te kiezen. Hij vindt altijd een match tussen mijn capaciteiten en de verwachtingen van de klant. De werkdagen vliegen voorbij. Kortom, I’m a happy camper.

De lat ligt hoog

De procedure voor je aan boord kan komen, is niet van de minste. Je hebt enkele gesprekken. Het onsite team wil je ontmoeten om te kijken of je het Ref-gen bezit en senior Reffers in jouw field testen je skills. De screening is grondig maar terecht. Wie als onsiter de baan op gaat in naam van The Reference krijgt onmiddellijk een bepaald vertrouwen van de klant. Die reputatie mag onder geen enkele beding geschonden worden.

Kan je de druk al voelen? Niet nodig, hoor. Als je de selectieprocedure overleeft, dan mag je gerust in jezelf en je kunnen geloven.

5 reden waarom je een ‘Reffer’ moet worden

Twijfel je om als freelancer te starten bij The Reference? Waarom twijfelen? Dit is wat je allemaal mag verwachten van een samenwerking;

  1. Gemoedsrust – iemand is altijd in de weer om jouw planning gevuld te houden.
  2. Flexibiliteit – wil je ⅘ of halftijds werken om drukke periodes met de kindjes op te vangen? Of past 9-to-5 niet in je planning? Geen probleem.  
  3. Eerlijke en betrouwbare uitbetalingen.
  4. Samenhorigheid – het kan eenzaam zijn als freelancer zonder collega’s, maar als consultant bij The Reference ben je nooit alleen. Een brigade staat voor je klaar wanneer het nodig is.
  5. Verdere ontwikkeling –  jaarlijks komen consultants samen om elkaar te (her)ontmoeten en om een uiteenzetting te volgen over een bepaald topic die ons verrijkt.

Take a chance..