Gratis tools die je onderneming vooruit helpen

We willen vandaag allemaal efficiënter werken. Logisch, want in een wereld in versnelling moet het vooruit gaan. Onze software voor administratie, content creatie en projectmanagement mogen niet achterblijven. Daarom stel ik enkele open source tools voor om je vooruit te helpen. Jaja, open source, dat betekent GRATIS.

5 tools om te ontdekken

 1. StoryChief
  Heb je het gehad met de noeste arbeid om al je verschillende kanalen te voorzien van content? Aanwezig zijn op alle platformen waar je klanten vertoeven is belangrijk. En jij wil uiteraard zoveel mogelijk terrein coveren. Maar heb je de tijd om én Facebook én LinkedIn én Twitter én Mailchimp én je website up-to-date te houden? Natuurlijk niet. Steek liever je kostbare tijd in het schrijven van goede expertise-artikels en publiceer met 1 click naar al je kanalen met StoryChief.
 2. Trello
  Werk je met verschillende collega’s aan een project en wil je per taak een overzicht bewaren met updates, voorbeelden, tijdelijke versies, etc. ? Trello is een open source scrum projectmanagement tool om altijd en overal de laatste updates te bewaren over de status van een project. Meerdere gebruikers kunnen overleg plegen en informatie uitwisselen. Stuur niet langer mailtjes in het rond. Mailtjes gaan verloren. ‘Wacht ze… Wanneer heb je mij die laatste versie alweer bezorgd?’ Ergerlijk, hé? Trello is flexibel en betrouwbaar om elk project in goede banen te leiden.
 3. Woorank
  Word je goed gevonden in de Google search resultaten? SEO is een continu optimalisatieproces. Ontdek hoe goed je website scoort in SERP en gebruik Woorank om zo hoog mogelijk te geraken. Vraag geen dure analyses. Begin eens met de grootste pijnpunten uit je site te halen. Waar struikelt Google over? Geef deze mankementen door aan je developer. Dat bespaart enorme kosten.
 4. Crystal know
  Deze tool heeft doorheen de jaren surfgedrag geviseerd en gebundeld in karakteristieken. Een plugin tussen Crystal knows en Chrome zorgt ervoor dat je een persoon kan analyseren voor een optimaal gesprek. Crystal geeft je tips om volgens de wensen van de ontvanger te schrijven. Gebruik bullet points, wees zo gedetailleerd mogelijk of houd het kort… Mailtjes op maat van de ontvanger zijn het resultaat. Tof é?
 5. Tilda
  Denk je dat een website bouwen complex is? Hangt er natuurlijk vanaf, hé. Voor eenvoudige one pagers of een website die enkel bestaat uit basic pages raad ik geen dure oplossingen aan. Wix is een mogelijkheid, maar ik verkies Tilda. Je kan zonder grafische kennis aan de slag. PHP, HTML of CSS hoef je ook niet te kennen. Sleep de gewenste blokken content op de juiste plaats, giet er een gewenste stijl over en je kan al een geslaagd resultaat krijgen. Let wel op, deze vrijheid betekent ook dat je een kakofonisch vertoon krijgt. Spendeer dan liever een kleine kost aan een content marketeer die je kan helpen om de gratis site zo goed mogelijk in te vullen.

Go for it!